REFERENSER
”Vi i Björklöven P-03 samt Teg SK P-03 har använt oss av Niclas Glader till skridskoteknikträning med
våra killar under säsongen 2010-2011 & 2011-2012, vi tycker att det varigt otroligt bra för både
killarna men lika mycket för oss ledare med de övningarna Niclas kört med oss.
Fördelen med Niclas är hans engagemang med barnen, barnen verkligen älskar honom. Sen att han
lägger ner stor tid med oss ledare där han går igenom vad som ska göras under säsongen, hur & när
man ska träna samt vad man ska träna på.
Vi har lagt tonvikten på balans samt skridskoteknik vilket har & ger resultat, så vi kan varmt
rekommendera Niclas med all hans kunskap inom skridskoåkning!”
Med vänlig hälsning

Mats Jonsson
Tränare Björklöven P-03
”Kiruna IF ungdom har under tre(3) dagar i November 2011 anlitat Niclas Glader som skridskoinstruktör. Glader genomförde nio(9) stycken skridskoträningspass med föreningens lag, C-pojk till A-jun. Passen var noggrant planerade och genomfördes under ledning av Glader. Passen uppfattades som utmanande men framförallt som roliga av samtliga lag. Glader uppvisade en stor kunskap i ämnet skridskoåkning/power skating. Vi är mycket nöjda över det Glader lärde ut till lagen och den instruktion han gav till ledarna efter respektive pass. Glader är lätt att samarbeta med vilket vi värdesätter högt. Vi har som avsikt att ha fortsätta vårt samarbete med Glader i framtiden. Vi kan härmed varm rekommendera Gladers tjänster till andra föreningar inom hockey Sverige.”

Mikael Nilsson
Sportchef Kiruna IF ungdom
”Ja var börjar man, som förälder kan jag bara säga att dina camper är de bästa Robin är på. Så mycket som du lärt honom inom skridskoåkning från de att han stampade tills han nu är en av de bästa 02:or jag kan se inom skridskoåkning här på västkusten  med fart, stabilitet, vändningar och smarthet (något färgad som förälder ). Det som skiljer dina camper från andra är du lyckas lära ut så Robin/övriga deltagare utvecklas och man kan se klara reslutat. Andra föräldrar i klubben kommenterar hur kan han ha tagit såna kliv jämfört med de andra. Camperna har proffsigt upplägg, det finns en klar tanke och att ni inte tillåter barna fuska utan hela tiden aktivt återkopplar tror jag är en av nycklarna till varför du lyckas så bra, Robin vet att du ser han och du är en ”idol” som kan detta så därför lyssnar han. I och med att camperna ger sådana reslutat så ökar självförtroende i det övriga spelet. Jag tror även du lyckas extra bra att få in att träning ger färdighet, det finns inga genvägar. Efter dina camper så är Robin helt självgående han tar inga genvägar, gör fysen själv utan att nån jagar på honom. Ja det blev långt, du får klippa ihop något. Men kort och gått så sammanfattar jag det som förälder:
”Gladers camper är de bästa och utvecklar skridskoåkning bäst av alla med klara reslutat”
Jag frågade Robin vad han tyckte, han svarade:
”Den individuella coachningen, han vet vad han pratar om och han kan lära ut så jag lär mig. De är snälla och roliga så jag tycker det är roligt att vara där.” ”

Robin Wikström (far) och Robin Wikström (son/spelare) Hanhals Kings

Bäckens C2-pojkar (pojkar födda 04) tog på första föräldramötet beslutet att under säsongen 2014/15 att satsa på killarnas skridskoåkning genom att involvera Niclas på ett strukturerat och återkommande sätt i träningarna. De tog beslutet att ägna ett träningspass varannan vecka åt 50 minuters powerskating.
Niclas har lyckats att få killarna att inse vikten av att åka bra skridskor och idag är Niclas lektioner de mest efterlängtade. Resultatet har inte låtit vänta på sig, vi kan redan idag se en förbättrad skridskoteknik hos killarna som har lett till en bättre passningsspel och högre fart i skridskoåkningen.
Jag är helt övertygad att fler lagenheter inom Bäcken HC kommer att ta efter.”

Keyvan Saldjoughi
Ungdomsansvarig Bäcken HC