REFERENSERJag och Niclas började jobba ihop sommaren 2018, redan efter några månader känner jag mig tryggare och mer bekväm på mina ytterskär. Det gör att jag kan maximera varje skär så att jag får mer kraft. Vi har fokuserat på starter både framåt och bakåt. Vi har även jobbat med att testa gränser på skridskorna. Vad kan jag göra, och hur kan jag göra detta smidigare och mer effektivt? Under sommaren har vi en bra dialog med med fokus på olika moment som i slutändan ska resultera i framsteg i min utveckling. Allt fokus ligger på att göra mig till en bättre hockeyspelare och det känner jag verkligen att jag har blivit.

Christian Folin
Montreal Canadiens

"Jag är glad att jag kontaktade Niclas. Själv har jag inte testat någon slags powerskating men redan efter 2-3 gånger märkte jag skillnad. Niclas är en noggrann, ambitiös och engagerad tränare som verkligen får en att förstå."

Alexander Johansson
Färjestad BK
"Jag tycker att träningen har varit lärorik på alla pass. Alltid små detaljer som man inte själv tänker på som man får feedback på. Vi har gjort övningar där man blivit utmanad och som kräver fullt fokus och bra skridskoåkning/teknik och balans om man skall klara av det."

William Lagesson
Edmonton Oilers
" Jag har jobbat med Niclas Glader på "lagnivå" under flera år i Bäcken HC och nu även i somras (2018) på egen hand för att ta nästa steg i min karriär. Niclas & Glader Powerskating har verkligen hjälpt mig att dels förstå skridskoåkningens innerbörd i det snabba spel som är idag, men också hjälpt mig att utveckla min åkning på alla plan över hela banan. Vi har tillsammans nött detaljer och jag ör oerhört nöjd med samarbetet. Vill du precis som jag ta vidare steg i din hockeykarriär är det ett perfekt tillfälle att ta hjälp av Glader Powerskating. Niclas gör den i många fall tråkiga skridskoåkningen väldigt väldigt roligt"

Erik Borg
Vita Hästen

Som förälder på läktaren (dag 1) såg jag en glädje bland både ledare och barn som jag inte sett på andra camps som Leo varit på.
Jag tycker att ungdomarna (ledarna) som var på isen hade en härlig balans mellan bus och allvar, jag tycker dem interagerade med barnen på ett lekfullt sätt och såg till att alla barn fick uppmärksamhet. Riktigt bra!
Andra camps som Leo deltagit i har ledarna bestått till stor del av föräldrar som stått vid sargkanten och mest pratat med barnen när instruktioner eller tillrättavisning skall ges.


Jag, som förälder, ger dig och din organisation högsta betyg. Men det viktigaste av allt här är att Leo bekräftar allt ovan!

Leo var suuupernöjd och har haft två fantastiska dagar! "Jag vill ha mer!" brast han ut när jag hämtade honom :)

STORT TACK för ett bra jobb och jag hoppas du framför detta till ledarna (ink. dig själv).

/Fredrik & Leo

”Vi i Björklöven P-03 samt Teg SK P-03 har använt oss av Niclas Glader till skridskoteknikträning med
våra killar under säsongen 2010-2011 & 2011-2012, vi tycker att det varigt otroligt bra för både
killarna men lika mycket för oss ledare med de övningarna Niclas kört med oss.
Fördelen med Niclas är hans engagemang med barnen, barnen verkligen älskar honom. Sen att han
lägger ner stor tid med oss ledare där han går igenom vad som ska göras under säsongen, hur & när
man ska träna samt vad man ska träna på.
Vi har lagt tonvikten på balans samt skridskoteknik vilket har & ger resultat, så vi kan varmt
rekommendera Niclas med all hans kunskap inom skridskoåkning!”
Med vänlig hälsning

Mats Jonsson
Tränare Björklöven P-03
”Kiruna IF ungdom har under tre(3) dagar i November 2011 anlitat Niclas Glader som skridskoinstruktör. Glader genomförde nio(9) stycken skridskoträningspass med föreningens lag, C-pojk till A-jun. Passen var noggrant planerade och genomfördes under ledning av Glader. Passen uppfattades som utmanande men framförallt som roliga av samtliga lag. Glader uppvisade en stor kunskap i ämnet skridskoåkning/power skating. Vi är mycket nöjda över det Glader lärde ut till lagen och den instruktion han gav till ledarna efter respektive pass. Glader är lätt att samarbeta med vilket vi värdesätter högt. Vi har som avsikt att ha fortsätta vårt samarbete med Glader i framtiden. Vi kan härmed varm rekommendera Gladers tjänster till andra föreningar inom hockey Sverige.”

Mikael Nilsson
Sportchef Kiruna IF ungdom
”Ja var börjar man, som förälder kan jag bara säga att dina camper är de bästa Robin är på. Så mycket som du lärt honom inom skridskoåkning från de att han stampade tills han nu är en av de bästa 02:or jag kan se inom skridskoåkning här på västkusten  med fart, stabilitet, vändningar och smarthet (något färgad som förälder ). Det som skiljer dina camper från andra är du lyckas lära ut så Robin/övriga deltagare utvecklas och man kan se klara reslutat. Andra föräldrar i klubben kommenterar hur kan han ha tagit såna kliv jämfört med de andra. Camperna har proffsigt upplägg, det finns en klar tanke och att ni inte tillåter barna fuska utan hela tiden aktivt återkopplar tror jag är en av nycklarna till varför du lyckas så bra, Robin vet att du ser han och du är en ”idol” som kan detta så därför lyssnar han. I och med att camperna ger sådana reslutat så ökar självförtroende i det övriga spelet. Jag tror även du lyckas extra bra att få in att träning ger färdighet, det finns inga genvägar. Efter dina camper så är Robin helt självgående han tar inga genvägar, gör fysen själv utan att nån jagar på honom. Ja det blev långt, du får klippa ihop något. Men kort och gått så sammanfattar jag det som förälder:
”Gladers camper är de bästa och utvecklar skridskoåkning bäst av alla med klara reslutat”
Jag frågade Robin vad han tyckte, han svarade:
”Den individuella coachningen, han vet vad han pratar om och han kan lära ut så jag lär mig. De är snälla och roliga så jag tycker det är roligt att vara där.” ”

Samuel Wikström (far) och Robin Wikström (son/spelare) Hanhals Kings
Bäckens C2-pojkar (pojkar födda 04) tog på första föräldramötet beslutet att under säsongen 2014/15 att satsa på killarnas skridskoåkning genom att involvera Niclas på ett strukturerat och återkommande sätt i träningarna. De tog beslutet att ägna ett träningspass varannan vecka åt 50 minuters powerskating.
Niclas har lyckats att få killarna att inse vikten av att åka bra skridskor och idag är Niclas lektioner de mest efterlängtade. Resultatet har inte låtit vänta på sig, vi kan redan idag se en förbättrad skridskoteknik hos killarna som har lett till en bättre passningsspel och högre fart i skridskoåkningen.
Jag är helt övertygad att fler lagenheter inom Bäcken HC kommer att ta efter.”

Keyvan Saldjoughi
Ungdomsansvarig Bäcken HC